« »Miljarden winst ondanks slappe markt!

Published on 02-11-2018

Coinbase is één van de grootste Exchanges/Beurzen ter wereld waar je “normaal geld” kunt omwisselen tegen cryptocurrencies. Dit jaar hebben zij aan transactie fees een bedrag van 1,3 miljard bijgeschreven aan hun bedrijfsresultaat. Ondanks dat de markt zo vlak blijft, zijn er dus toch nog voldoende mensen die hieraan verdienen.

Binance een andere crypto beurs voornamelijk voor handelaren presteerde het om ruim 200 miljoen in alleen maar januari te doen. Dat is ongeveer net zo veel als Duitslands grootste financiële instituut: De Deutsche Bank!

Upbit en Bithump, de twee grootste van Zuid Korea, rapporteerden een maandelijkse revenu van ruim 100 miljoen begin van dit jaar. Slechts opgebouwd van transactie fees en opname fees.

Daarboven op had Yoojjin Investment onderzoeker Jung Yoon-ho verteld dat ze momenteel 2,5 miljard van actieve gebruikers heen en weer aan het schuiven zijn op hun platform en dat de gemiddelde transactie fee 1 procent is. Jung vertelde eerder dit jaar dat Bithump 2,5 miljoen dagelijks aan opbrengsten maakt.

Ondanks een Bear markt en het verlies van vertrouwen in crypto beurzen bij de investeerders in Zuid Korea omdat er natuurlijk twee belangrijke “inbraken” waren in het BitHump Systeem. Experts hadden al voorspeld dat de opbrengsten van de grootste crypto beurs in Zuid Korea zou inzakken van 100 miljoen tot 60 – 70 miljoen in de afgelopen 10 maanden. Eh, nee dus!

Waarom maken exchanges nog steeds zo veel geld?

Als je Bloomberg mag geloven, die documenten gepubliceerd hebben over de jaarlijkse opbrengsten van Coinbase, zal die dit jaar uitkomen op 1,3 miljard.  Die 1,3 miljard komt van commissies, behaald door aan- en verkoop fees op het platform. En natuurlijk door de stijging en daling van de voorraad aan muntjes die Coinbase zelf heeft.  “Omdat Coinbase alle verschillende bedrijfsonderdelen mee weegt in het meten van haar winst kunnen de eindcijfers nog variëren.” aldus Julie Verhage van Bloomberg.

Het overgrote deel van de winsten worden gebracht door transactie en de zogenaamde withdrawl fees. (Wanneer je gaat opnemen van je online wallets bij hen)

bitcoin-and-other-cryptocurrency-exchanges.jpg

Binance heeft onlangs publiekelijk bekendgemaakt dat het alle “prijsvergoedingen” van projecten die op de beurs worden vermeld, zal doneren om transparante initiatieven te financieren onder leiding van gerenommeerde organisaties zoals de VN, als het maar met crypto te maken heeft.

“Wanneer je kijkt naar de eerste paar Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, zoals armoede, honger, gezondheid en zelfs onderwijs, kunnen deze gemakkelijk worden aangepakt of verbeterd door liefdadigheidsinitiatieven. Wat we proberen te doen is een niveau dieper. Ik geloof dat we door de transparantie in de liefdadigheidssector te verbeteren, in staat zullen zijn om alle 17 doelen als geheel aan te pakken, op een meer fundamentele laag “, zei Changpeng Zhao, CEO van Binance.

Als zodanig hebben grote crypto-beurzen hun inkomsten geconcentreerd op het kernbedrijfsmodel van het faciliteren van cryptocurrency-transacties met geringe kosten.

In de afgelopen elf maanden is het volume van de crypto-exchange, die rond de 20 miljard dollar schommelde, bijna gehalveerd. Het volume van Bitcoin, de meest dominante cryptocurrency in de markt, daalde van bijna $ 8 miljard naar $ 3,5 miljard.

Toch is een dagelijkse handelsvolume van $ 10 miljard op de crypto-valutamarkt, die nog in de kinderschoenen staat, voldoende belangrijk voor beurzen om grote inkomsten te genereren.

Institutionele interesse


Het lucratieve bedrijfsmodel van cryptobeurzen heeft het hele jaar door in veel institutionele beleggers en conglomeraten gelokt. Eerder deze week werd Bitstamp.net overgenomen door een grote, in België gevestigde, investeringsmaatschappij.

In Zuid-Korea worden alle grote crypto-exchanges nu beheerd door conglomeraten zoals Kakao, Shinhan Bank en Nexon, Multi-miljarden dollar-bedrijven die de lokale industrie domineren.

We zullen zien wat de toekomst brengt. Hier in Nederland moeten we het doen met wat ons wordt aangeboden. Jammer genoeg heeft Bitonic met haar BL3P nog niet voldoende transacties om een goed gevuld order boek te creëren. Maar zodra meer mensen de stap wagen, kan dat snel veranderen!

M.M.F. (Mark) Snijders

mmf.jpg

Senior Coinnaisseur

 

 

De hierboven geschreven tekst is een persoonlijke opinie van Mark Snijders, Senior Coinnaisseur en eigenaar van Bit Broker Trade.  Niets van deze informatie kan gelezen of gezien worden als investeringsadvies. Wij ondersteunen op geen enkele andere manier dan met onze autotrader de handel in crypto’s.  Het kopen en verkopen van cryptocurrencies moet als een hoog-risico-profiel-investering worden gezien. Zorg dat je zelf goed geïnformeerd bent alvorens de stap te maken. Op de website staat uitgelegd hoe u kunt deelnemen. Doe altijd je eigen onderzoek!  En kijk voor waarschuwingen op www.cryptoplichters.nl 

money-rain-1541148515.jpg