« »Nasdaq ETN provider lanceert nieuwe crypto's

Published on 19-09-2018

Terwijl de markt fladdert en de handelaren op hun nagels bijten in afwachting van het grote nieuws over een Bitcoin ETF (Exchange Traded Funds), bedenkt de eerste Bitcoin Exchange Traded Notes (ETN) -provider, XBT Provider AB, al aan uitbreidingsplannen.

 

VIJF TOT TIEN MEER CRYPTOCURRENTIE ETNS

Het lijkt erop dat het in Zweden gevestigde bedrijf minimaal wil concurreren met cryptocurrency-ETF's.

Bloomberg heeft onlangs gemeld dat XBT Provider AB een gat in de marktvraag wil opvullen door op de beurs verhandelde producten aan te bieden met een reeks van maximaal 10 cryptocurrencies. De bedrijfsleider, Laurent Kssis, legde uit dat tegemoet komt aan de wensen van zijn klanten dit product bracht. Zo krijgen zij toegang tot een hoger aantal cryptocurrencies en bij meerdere gelegenheden - ondanks de marktval in de afgelopen paar maanden.

Uiteraard speelt de positionering van XBT ook een belangrijke rol. Zweden staat al lang bekend als een stap voor op anderen als het gaat om adoptie door cryptocurrency. Kssis zei zelf dat het land 'veel beter is dan cash wanneer het gaat om geldloze transacties' en de Zweedse 'investeerdersbasis is erg ontvankelijk voor cryptocurrencies.

zweden.jpg

EERSTE BITCOIN TRACKERS, DAN ETHER TRACKERS - WAT IS DE VOLGENDE?

XBT Provider heeft de toegang van handelaren tot cryptocurrencies sinds 2015 al gefaciliteerd. Het bestaat momenteel uit Bitcoin en Ether ETF's, respectievelijk Bitcoin Tracker One en Ether Tracker One. Beide zijn sinds hun introductie, drie jaar geleden, verhandeld als effecten op de Nasdaq in Stockholm. De uitbreidingsplannen van XBT Provider zijn echter niet beperkt tot cryptocurrencies alleen.

Ryan Radloff, de CEO van het moederbedrijf van XBT Provider, CoinShares, onthulde dat het team ook de mogelijkheid onderzoekt om verder uit te breiden naar andere landen. "Andere beurzen en jurisdicties doen een beroep op ons, omdat we willen dat onze kennis en knowhow deze activa naar de markt brengen", legde hij uit.

Een eerste stap was om hun producten in augustus van dit jaar op de Amerikaanse markt te introduceren - die beweging werd onmiddellijk gesanctioneerd door de SEC op 9 september.

 

WAT BRENGT DE TOEKOMST?

Dit jaar was beslist niet het beste jaar voor Bitcoin en de markt voor cryptocurrency in het algemeen. XBT Provider heeft echter serieuze groeiplannen.

Radloff legde uit dat hij ervan overtuigd is dat cryptocurrencies zonder goedkeuring het financiële en economische systeem volledig zullen veranderen:

“We gaan de komende jaren beginnen met het ontdekken en verschijnen van beveiligingstokens. En je ziet een hele aanval op aandelen, schulden, zelfs valuta's en andere grondstoffen worden getokeniseerd.”

Zoals veel ervaren beleggers die jarenlang de markt voor cryptocurrency volgden, beschouwt Radloff de huidige marktcrash als meer van een bevlieging. "Bitcoin is al drie keer overleden," zei hij in een interview.

 

Bent u van mening dat ETN's met cryptocurrency een oplossing zouden kunnen bieden voor institutionele investeringen? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar uw reactie!

nasdaq-1537360316.jpg