« »Cryptotab: Cryptograp of Cryptograb?

Published on 20-07-2018

Of je gratis Bitcoins wilt? Dat is de vraag…. en dan pas realiseer jij je wat ze er voor terugvragen. Gratis is vaak nooit voor niks! En dus denk je na over wat je er tegenover moet zetten, of wat men van je vraagt om die “gratis” Bitcoins te krijgen.

Niet zoveel hoor: Je hoeft alleen maar je browser met hen te delen, al je volledige handelingen online toevertrouwen aan een bedrijf wat niet te vinden is, zich schuilhoudt achter verborgen domeinnamen. Wat pas sinds een half jaar en 19 dagen bestaat. Wat vanuit Amerika zegt te opereren, maar waarvan de cloudservers op Aruba staan?

Iedere toetsaanslag kan gemonitord worden, je wachtwoorden, privatekeys, zelfs een achterdeur met directe toegang tot al je bestanden op je computer. Ook die waar jij je 12 wachtwoorden in had opgeslagen. De herstelcodes van de wallets van je crypto’s die je op je mobieltje had zitten.

Ze zien je banktransacties, de 2FA codes die je gebruikt en de exchanges. Ze kunnen door een niet publieke browser, de pagina’s die zij willen sneller voorschotelen.

Zouden ze dat doen? Waarom niet? Eigenlijk zeg je, met het installeren van deze onbekende browser, kom en neem alles van me. In ruil voor een paar slordige muntjes in Bitcoins.  Als je dat zou willen, kun je veel beter die goed verborgen naaktfoto’s van jou en je ex verkopen aan een site als YouPorn. Dan heb je per direct het 5-voudige. Als je dan ook nog eens jullie schunnige filmpje upload. Kun je gewoon een week vol pension naar Spanje op vakantie!

Waar of niet? Ik zou je van harte aanbevelen, ga het lekker doen. Maar kom niet bij me uithuilen wanneer je geconfronteerd wordt met je eigen stommiteiten.  Hieronder een aantal Engelstalige links die zelf ook nog meer onderzoek deden:

https://www.newsonlineincome.com/getcryptotab/

https://steemit.com/cryptocurrency/@chekohler/cryptotab-and-honest-review-02-april-2018

https://www.scamadviser.com/check-website/getcryptotab.com

https://www.whois.com/whois/cryptotab.net

Cryptotab lijkt een cryptograp. En het is CryptoGRAB.

Grabben is het Engelse woord voor pakken, wat meestal in de context van stelen wordt gebruikt.

15320756965c93287964f6f48409332f9f1840a9b8.png