« Satoshi schrijft?»

Published on 21-07-2018

Op de website met de klinkende naam: http://nakamotofamilyfoundation.org/ staat een abstract geschreven wat van de hand van de alias Satoshi Nakamoto zou moeten zijn.

In dit verhaal schrijft hij over het ontstaan van Bitcoin, het verloop van de cryptografie en de verwachtingen die hij had, overtroffen zijn en soms zelfs al achterhaald.

De site lijkt in eerste instantie een geweldige marketing stunt te zijn voor een boek wat de geschiedenis van Bitcoin beschrijft door te tappen uit de reeds aanwezige verhalen over de legende Satoshi.  Er is zoveel geschreven/gelogen, dat alleen de oorspronkelijke vertellers nog weten wat de waarheid is.  Maar ik moet toegeven, het is een geweldig verhaal.

Omdat niet iedereen lekker kan lezen in het Engels hebben wij de vrijheid genomen, de passages uit het “dualiteits-abstract” door een vertaal-app gegooid. Dat zorgt niet voor de mooiste vertaling, maar spreekt wel sneller tot de verbeelding. De soms aanwezige rariteiten snap je snel wanneer je de context tot je neemt.  De komende dagen zal ik met een team van mensen, werken aan een geredigeerd stuk, wat terug te vinden zal zijn op:

www.bitbrokertrade.com/Honne-and-Tatemae  Hier is ook het originele stuk te downloaden en de Nederlandse vertaling waar al eerder over gesproken is.

Veel plezier met lezen, het is een aanrader voor iedereen  “uit het vak!”

1532075538537c2b9e9fe6edadf81b9c106a9b8f58.jpg