« »Bitcoin, Hitcoin of Shitcoin?

Published on 18-12-2017

Bij 19.500 $ besloot onze Bitcoin zich kort maar krachtig te corrigeren naar 18.500$ voorlopig is de Bitcoin nog steeds een absolute Hitcoin. Ondanks de hoge fee’s ondanks het trage netwerk. Een aloude regel dat mensen zich vaak alleen “de eerste” herinneren, speelt hier natuurlijk ook in mee.

Niet eens 12% van de wereldbevolking heeft over Bitcoins of andere cryptocurrencies gehoord. De werkelijke markt is nog vele malen groter dan de 13 miljard aan transacties die de afgelopen 24 uur hebben plaatsgevonden. De totale marktwaarde staat vandaag 18.12-2017 op  318.099.684,00 $

Waarom is het dan zo dat sommigen het een Shitcoin beginnen te noemen? Dat heeft alles te maken dat ze zelf een partij Shitcoins gekocht of gemined hebben. Momenteel  zijn er meer dan 1500 verschillende cryptomunten te minen of te verkrijgen. Iedere dag zijn er nieuwe gelukszoekers die zich storten op het maken van een cryptomunt.

Bmo7_E4CYAAOQE6.jpg

“Wij maken een munt afgedekt door onroerend goed!”schreef één partij, die tegelijkertijd van de 100 miljoen die ze daar mee wilden ophalen al verdeeld had in twee porties: 30% ging naar de initiatiefnemers en slechts 70% werd ingezet om een onroerend goed portefeuille aan te kopen. Men zweeg gemakshalve maar over de organisatorische kosten, het opzetten van een stichting, notariskosten en alle overige zaken zoals overdrachtsbelasting etc. werden  gemakshalve vergeten in de zogenaamde “White Paper” een soort overzicht van hoe een nieuwe munt is “ingericht” of “opgezet”.  Veel nieuwe investeerders vergeten deze dingen te lezen. Je koopt iets om het te hebben, zonder te weten wat je er eigenlijk mee kunt.

 

Een prachtig voorbeeld van een Shitcoin is de 1 million coin. Daar zijn er 5 van uitgegeven en het enige wat in de uitleg staat beschreven is dat de coins ieder jaar minder waard zullen worden. De bedenkers moeten in hun broek geplast hebben van het lachen toen 5 rijke Sjeiks besloten er alle 5 1-tje te kopen. Zo vlug heeft nog nooit iemand funding gekregen voor iets onbenulligs.

download.jpg

Nog een voorbeeldje van een Shitcoin?  Scamcoin. Het zit al opgesloten in de naam. Onecoin, een mega miljarden ponzi sceme, die tokens verkoopt waarmee je straks Onecoins kunt kopen. E.e.a. opgezet door een Engelse Ltd. Met een startkapitaal van 100 GBp.  De Hongaarse vrouwelijke dokter had in Dubai zo belachelijk veel gekocht, dat ze daarmee de ogen van de Emir uit stak. Met de 6 miljoen dollar per dag die het management de afgelopen jaar bij elkaar gesprokkeld heeft hebben zij zich gelukkig in de kijker gespeeld van verschillende justitiële diensten van landen over de hele wereld.

Wat voor ons absolute Hitcoins zijn:

De nog steeds ondergewaardeerde Litecoin (LTC),  ja die heeft een leuke vlucht gemaakt de afgelopen weken, maar is bij lange na nog niet op haar werkelijke marktwaarde.

Monetary Unit  (MUE) die veel weg heeft van DASH, maar die de MasterNodes een soort van democratische bevoegdheid toebedeeld.  Als je dus een Master Node maakt, (één Block in de chain) dan krijg je daarmee “stemrecht” voor de ontwikkelingen van het netwerk.

MonoEci voorheen MonacoCoin (XMCC) die met toestemming van de regering van Monaco een nieuwe munt aan het creëren zijn. We houden nieuwe ontwikkelingen in de gaten, maar lopen niet achter de kudde aan. In ons geval geldt de regel van de koeien, waar het meest wordt gegeten, wordt ook het meest gescheten… en we willen niet in de shit van een ander lopen.

Conclusie, Bitcoin is een Hitcoin, zal ongetwijfeld nog wat correcties krijgen maar het feit dat zij de eerste was spreekt voor haar.  Let goed op in wat voor Shitcoins je investeerd. Er hoeft er natuurlijk maar 1-tje bij te zitten die doorgroeit naar abnormale hoogte en je hebt van je Shitcoin toch een Hitcoin gemaakt. Echter net als bij de vroegere “Penny Stocks” zijn het vaak anderen die sneller en slimmer hun winsten pakken om zo het verlies bij de grote groep te laten. Winst voor 1 verlies voor velen… Maar dat gaat volledig tegen de gedachte van gedecentraliseerde organisatie van cryptocurrency in.

Wil je meer weten? Volg onze Facebook Pagina’s of stuur ons een berichtje voor een persoonlijk onderhoud.

(c)  M.M.F. (Mark) Snijders

Coinnaisseur.com / Bitbrokertrade.com / Multicryptotrade.com

1513577763d0ca3f38050e9d3b9f7446e281f17728.jpg